Glutenallergi/cøliaki

Jeg har en samboer som er meget allergisk mot gluten. Det byr på visse utfordringer i matveien. Verst, og samtidig aller best, er at det meste av ferdigmat automatisk utgår. Hvetemel er et kjærkomment tilsetningsstoff i alt fra smågodt til worchestershire-saus.

I denne bloggen vil jeg etter beste evne poste oppskrifter som er tilpasset et glutenfritt kosthold. For de som ikke er nødt til å ta slike hensyn vil ingredienser med gluteninnhold noteres i parentes.

Én ting vil dog i all hovedsak aldri bli særlig cøliaki-vennlig: Brød og kaker. Jeg er ikke spesielt glad i å bake glutenfritt. Heldigvis er sambo relativt dyktig på den fronten, og jeg håper at han på sikt vil bidra med litt gjesteblogging.

Om du har spørsmål, tips eller ros tas alt i mot med stor takk!
Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.