torsdag 27. desember 2012

Coca Cola-kyllingvinger

Coca Cola har visst lenge vært et slags statussymbol i Kina. Og en eller annen luring skjønte at drikken også egnet seg for matlaging. Dermed har en av verdens meste kjente merkevarer sneket seg inn i en ellers enorm matkultur og -historie, deriblant via disse kyllingvingene. Og godt er det! For dette er noe av det beste husholdningen vet når kos og komfort trengs.

Til 2 personer trenger du:
2 pakker kylingvinger fra Stange (800-1000 g)
1/2 l Cola (må ha den med sukker, ikke Light eller Zero)
2 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss risvin (kan sløyfes, jeg bruker mirin)


La vingene marinere i soya og sesam (og risvin) i minst 15 minutter. Brun dem på begge sider i en wok eller stekepanne på høy varme. Må gjøres i flere omganger.Legg til side etterhvert som de brunes. Ha så alle vingene tilbake i woken og tilsett vann og Cola.Kok til det meste har fordapet og væske likner en tykk sirup. Denne delen av prosessen kan fort ta 45 til 60 minutter, men disse er utvilsomt verdt ventingen! Og vips så har du fantastisk deilige vinger klar til kos og fornøyelse. Og ja, det er lov å både smatte og stønne når du spiser disse. Dét gjør i hvert fall vi...


Hvis du vil gjøre en litt sunnere middag ut av det, kan du gjerne serve med litt salat og/eller ris til. Jeg mener at dette er en av de tingene som overhodet ikke bør preges av sunnhetshysteri men heller nytes uten å vie samvittigheten en eneste kalori.
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.