onsdag 22. februar 2012

Kylling med sitrongress og chili

Mer vietnamesisk. Denne gangen kylling med sitrongress og chili. Velsmakende, rask og ganske heit! Legg kyllingen til marinering kvelden i forveien eller om morgenen før du drar på jobb, så går det lynraskt når du kommer sulten hjem fra jobb. Servér med velduftende jasminris og et dryss fersk koriander.

Til 2 personer:
2 kyllingfileter (eller helst tilsvarende mengde i kyllinglår uten bein)
2 ss fiskesaus
1 ss sukker
2 stilker sitrongress
1 ts chilipaste (eller tilsvarende mengde fersk, finhakket chili)
2-3 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili i tynne skiver
1 liten eller 1/2 stor gul løk i tykke skiver
2 bunter vårløk
125 ml kyllingkraft
1 håndfull fersk koriander, grovhakket
Olje til steking (som tåler høy varme, eks. solsikke, soya eller peanøtt)


Rør sammen fiskesaus og sukker i en bolle. Finhakk den ene stilken sitrongress (den hvite og lysegrønne delen) og hvitløken og tilsett sammen med chilipaste. Rør godt til sukkeret er oppløst i fiskesausen. Skjær kyllingen i terninger på 2-3 cm, ha den i bollen med marinaden og bland godt. La den stå i minst 4-5 timer eller helst over natten.


Risen kan gjerne kokes før du setter i gang med kyllingen, så kan den heller dampe ferdig under lokk mens du konsentrerer deg om resten.

Varm olje i en wok eller stekepanne på middels varme. Finhakk den andre stilken sitrongress. Skjær vårløk i staver på ca. 4 cm og chilien i tynne skiver (dropp frøene hvis du ikke vil ha det altfor sterkt). Skjær løken i tykke skiver. Fres sitrongress i woken til du kjenner duften bre seg.


Tilsett chili og stek i ca. 30 sekunder. Ha i kyllingen og rør sporadisk til den har tendens til stekeskorpe jevnt over. Ha i løken og stek i et par minutter.


Nå er det på tide å ha i kyllingkraften. Sleng på lokket, redusér varmen litt og la det hele putre i 5 minutter. Ta så av lokket, skru opp varmen og la sausen redusere til en litt tykkere konsistens. Ha i vårløken og fres videre under stadig omrøring i ca. 1 minutt.


Anrett på tallerken med deilig og klissete ris. Ha gjerne noe av sausen over risen. Dryss over litt grovhakket fersk koriander før du nyter en deilig kombinasjon av salt, søtt, surt og sterkt.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.