tirsdag 21. februar 2012

Besan poora - indiske kikertpannekaker

Disse pannekakene er lagd på kikertmel (gram flour) og er derfor fullstendig glutenfrie. De er dessuten fryktelig enkle å lage. Min kjære, som ikke tåler gluten, syns besan poora er et særdeles godt tilskudd til vårt indiske repertoar. I India spises de visstnok til frokost eller lunsj. Det bryr vi oss ikke særlig om. Vi spiser mer enn gjerne disse i stedet for naan på travle (eller late) dager! Og smaken kan varieres ved å tilsette ulike sorter krydder, urter eller grønnsaker.


5-6 små pannekaker:
2 dl vann
1 dl kikertmel
1 liten eller 1/2 vanlig/stor løk
2-3 hvitløksfedd
1/2 ts malt koriander
1/2 spisskumin
1/2 ts garam masala
1/2 ts salt

Kikertmel er å finne i de aller fleste innvandrerbutikker i Oslo, fra de tyrkiske via de pakistanske til de vietnamesiske. Ofte i en pakke som dette:


Løken skal egentlig rives før den blandes inn i røra. Men jeg ville finne ut om det fantes en enklere og raskere måte å gjøre det på, så jeg grovhakket løken og hvitløken, tilsatte den i vannet og kjørte stavmikseren på full pinne. Og det fungerte som bare det! Tipper det fungerer like greit i kjøkkenmaskin eller blender.Nå kan de tørre ingrediensene tilsettes. Rør godt og la den stå i 10 minutter. Røra skal være omtrent som en norsk pannekakerøre. Spe med mer vann hvis den er for tjukk, eller mer kikertmel og den er for tynn.


Stek pannekakene i litt olje på høy varme. Snu når oversiden begynner å tørke og få "spukne" luftbobler, som på bildet under:


Pannekakene smaker deilig både kalde og varme, så de tåler å ligge litt før de nytes.


Krydderne i pannekakene kan varieres etter smak eller innhold i krydderskuffen. En neve spinat gir friske og grønne pannekaker. La fantasien og smaksløkene råde, og tips meg gjerne om gode kombinasjoner.


3 kommentarer:

Senka I sa...

Hej,

Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

Vänlig hälsning,

Senka
senka@alleoppskrifter.no

anne karlsen benum sa...

Vi lagde disse i barnehagen på FN-dagen til ungenes store begeistring! Vi brukte mye mindre løk og hvitløk enn i oppskriften for å gjøre pannekakene litt mere barnevennlige og tilsatte et liten neve frisk mynte som vi hadde kjøpt inn til den pakistanske lammegryta. Mynten hadde vi i mikseren sammen med løken. Vi hadde også i bitte litt chili. Vi kommer til å servere disse pannekakene i barnehagen jevnlig framover og prøve oss fram med ulike smaker. Takk for en super oppskrift!

Pål sa...

Veldig gøy å høre. Ser poenget med å redusere innholdet av løk og hvitløk for barnas skyld. Si gjerne fra om dere kommer over en spesielt genialt variant!

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.