torsdag 29. desember 2011

Larb mu - thai-salat med svin, mynte og koriander

Jeg har fått Asia-dilla. Vietnam, Thailand, Kina, India - anything goes. Derav følger utforsking av ulike matretter fra disse og nærliggende land. Larb mu har sin opprinnelse i Laos, men er i dag utbredt i de nordlige delene av Thailand. Denne salaten er veldig enkel, veldig smakfull og kan gjerne inngå i et større måltid med flere småretter. Måten den nytes på - i salatblader som spises med hendene - ga taco-assosiasjoner her i huset.

Til 2 personer (eller fire hvis det inngår flere retter):
400 g kjøttdeig av svin
3-4 tørkede chili
Olje (eks. peanøtt eller solsikkeolje) til steking

1 ss fiskesaus
3 ss ristet og knust ris
1-2 ss chili og hvitløkssaus
1 ss sukker
Juice av 1 lime

2 ts hakket rødløk
2 vårløk i tynne skiver
1 liten håndfull fersk koriander
1 liten håndfull thai-mynte
1 liten håndfull thai-basilikum (kan sløyfes)

Salatblader (eks. isberg eller hjertesalat) til servering

Varm olje i en panne og stek kjøttdeigen sammen med tørket chili til siste spor av rosa er borte. Ha over i en bolle og sett til side.

Rist risen i tørr panne til den er gylden og knus i en morter. Bland fiskesaus, chili og hvitløkssaus, sukker og lime en en skål. Hakk grønnsaker og urter. Når kjøttdeigen nærmer seg romtemperatur, strør du over den malte risen og blander godt. Ha så i det våte og bland litt til. Tilsett urter og grønt, rør om og ha på et serveringsfat. Pynt gjerne med litt ekstra mynte Vask salatblader og ha dem på et eget fat. Salaten spises ved å ha noen skjeer med kjøttblanding over på et salatblad, klem til og spis. Omtrent som med tacos, altså. Kan også serveres med ekstra friske grønnsaker og klebrig ris.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.