mandag 12. september 2011

Kylling chop suey

Ryktene skal ha det til at denne kinesiske klassiker'n ble til i Amerika av immigranter som kokkelerte for de innfødte. Wikipedia påstår dog at retten har sitt opphav i Canton, og at den faktisk kan regnes som en av landets nasjonalretter. Uavhengig av opphav; retten er veldig enkel å lage, og den smaker fortreffelig. Kjøttet kan varieres med biff, svin eller fisk. Selv foretrekker jeg kylling.


Til 2 personer:
300 g strimlet kylling
2 + 1 ss maizenna
3 ss nøytral olje som tåler varme (solsikke, druekjerne- eller soyaolje)
1 brokkoli
1 gulrot (i tynne skiver)
1 løk (grove strimler/skiver)
2-3 vårløk (i skiver)
1 ss finhakket ingefær
3 dl kyllingkraft
3 ss soyasaus
3 ss østerssaus
Serveres med jasminris

Kutt grønnsaker omtrent som følger: Gulrøtter i tynne skiver på skrå. Vårløk i litt tykkere skiver, også på skrå. Brokkoli i små buketter. Løk i tykke/grove skiver (først i to halvdeler, deretter halvdel en gang på langs og to-tre ganger på tvers). Finhakk ingefær og hvitløk.


Ha kylling i en plastpose og tilsett 2 ss maizenna og litt salt og pepper. Rist til kyllingen er dekket av maisstivelse. Kvitt deg med overflødig mel og legg kyllingbitene til side. Bland kyllingkraft, soyasaus og østerssaus og sett til side. Ha 1 ss maizenna i et lite glass med 2-3 ss kaldt vann.

Kok opp vann til ris og sett woken på høy varme. Når vannet koker hiver du i risen (ca. 60 g per pers). Ha olje i den varme woken og tilsett kyllingen. Stek i 3-4 minutter til kyllingen har fått litt farge.


Ta så ut kyllingen med en hullsleiv og legg til side. Nå er det tid for grønnsakene. De trenger veldig ulik steketid, så ta dem i følgende rekkefølge: Gulrot (alene i ca 30 sek), så følger hvitløk og ingefær (nye 30 sek) og deretter løk og brokkoli. La det steke i et par minutter under konstant omrøring.


Nå har du i kraft/soya/østerssaus og lar det koke opp. Ha i maizennajevningen og kok opp. Tilsett kylling og vårløk, la det koke i et lite minutt og ta woken av plata. Anrett med ris og servér med en gang!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.