fredag 1. juli 2011

Mørk sjokoladeis med biter av hvit sjokolade

Den nyinnkjøpte ismaskinen var endelig klar for sin neste utfordring: Sjokoladeis. Som liten kunne jeg aldri fordra sjokoladeisen som var en del av trikoloren til Hennig Olsen og resten av gjengen, og jeg tror den satte temmelig slitesterke spor. Jeg har nemlig sjelden frivillig bestilt sjokoladeis siden. Men siden det meste smaker bedre som hjemmelaget, bestemte jeg meg for å gi sjokoladeisen et nytt forsøk. Med mørk sjokolade og biter av hvit sjokolade ble det ganske så fortreffelig!

Til 3 dl røre (lag gjerne dobbelt): 
1 dl helmelk
1 dl kremfløte (kald)
60 g mørk sjokolade i biter
40 g hvit sjokolade, kald og grovhakket
30 g sukker
1 eggeplomme

Varm melk og mørk sjokolade i en liten gryte. Rør jevnlig til sjokoladen er godt oppløst i melka. Sett til side og la det kjøle ned.

Pisk sukker og eggeplomme i et par minutter (med håndmikser - litt lengre hvis du gjør det for hånd) til blandingen minner om krem og er lysere i fargen. Rør inn sjokolademelka og ha det tilbake i gryta. Varm på svak varme mens du rører jevnt. Om du har et sukkertermometer vil du ha en temperatur like over 80 grader. Det viktigste er likevel at den ikke koker, for da får du sjokolade-eggerøre. Hvis du ikke har termometer følger du nøye med til den har tyknet litt. Sett blandingen til avkjøling (jeg er utålmodig og hiver'n i kjøleskapet eller frysern).


Pisk følten i en egen bolle til du har krem med myke topper. Vend inn den kalde sjokoladeblandingen. Ha i bitene av hvit sjokolade. Heretter gjelder instruksene for ismaskinen din. Om du mangler ismaskin, setter du bollen i fryseren og rører en gang i halvtimen til isen er klar.

Herfra og ut er det kun kos som gjelder - nyt og vær glad!


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.