torsdag 7. juli 2011

Limesirup

Hva gjør man når man har drøssevis med frukt liggende som man har en stygg anelse om at man ikke får brukt før de blir dårlige? Et alternativ, særlig kanskje for sitrusfrukter, er å lage en sirup. Den holder seg godt i kjøleskap over litt tid og kan brukes til så mangt. Denne limesirupen er bl.a. fin å blande med litt vann, bruke i ulike drinker eller som ingrediens eller tilbehør til en dessert.







Limesirup:
3 deler limejuice (1 del = 1 dl)
4 deler sukker (kan selvfølgelig justeres etter dine preferanser)
2 deler vann

Ha ingrediensene i en gryte og rør over middels/lav varme. Når sukkeret er helt oppløst, skrur du opp varmen til middels/høy, koker opp og lar det koke i et lite minutt. Sett så til side og avkjøl litt. Ha sirupen over på en sterilisert flaske og sett kalt til du skal bruke den.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.