torsdag 30. juni 2011

Spice rub - krydderblanding til grillmat

Spice rub er et velkjent fenomen over there men har sannsynligvis, som så mye annet, sitt kulturelle utspring i en helt annen del av verden. Det er i bunn og grunn en blanding av krydder, urter og andre smakstilsetninger (som fruktskall) som males og gnis inn i rått kjøtt eller fisk. Spice rub kan varieres i det uendelig og er en perfekt erstatning til de ulike ferdigmarinade som norske butikker selger i hopetall i disse dager. Bruk denne eller la deg inspirere til din egen sammensetning!


Til ca 4-5 koteletter:
2 ts brunt sukker
2 ts flaksalt
1 ts sort pepper
1 ts korianderpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts chilipulver (gjerne en røkt variant)

Ha alle ingrediensene i en morter og støt til det er relativt finmalt. Gni godt inn i fisk, kylling eller kjøtt. Hvis du har tid, kan det gjerne få marinere i kjøleskapet over natta. Det er dog ikke strengt nødvendig, så sleng det gjerne rett på grillen. Eller i stekepanna eller ovnen, for den saks skyld.

Servér gjerne grillmaten med en deilig tomatsalat med sprøstekt chorizo!


+ 


=
innmari godt!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.