søndag 26. juni 2011

Frisk eplesorbet

Is er muligens noe av det deiligste som finns. Dessverre er praktisk talt all iskrem som er å få kjøpt i butikkene proppet full av alle tenkelige og utenkelige kunstigheter. Jeg har lenge ønsket meg min egen iskremmaskin og måtte nylig ta grep om situasjonen. Etter et kort samråd med bankkontoen endte jeg opp med en billig, liten sak fra OBH Nordica. Den skal en vakker dag erstattes med noe mer fancy, men inntil videre holder det til diverse iskremeksperimenter. Først ut er en sommerfrisk eplesorbet.

Ingredienser til 8-10 porsjoner:
4 epler, gjerne med litt syre
2 lime
120 g sukker
2 dl vann
1 eggehvite

Kok opp vann og sukker og la det putre i et par minutter. Avkjøl (i kjøleskap eller fryser dersom du er utålmodig - som meg). Skrell epler og fjerne kjerner og alle andre harde deler. Kutt dem i små biter og ha over saften fra to lime. Dette forhindrer eplene i å bli brune og gir litt ekstra, forfriskende syre til sorbeten.


Hell sukkerlake over eplene og kjør med stavmikser til en puréaktig konsistens. Hvis du vil eksperimentere litt kan du ha i mynteblader eller basilikum. Tilsett eggehviten, som gir en mer luftig konsistens på sorbeten, og kjør noen sekunder med stavmikseren.


Her overtar ismaskinen. Om du ikke har en ismaskin kan røra fryses i en boks i fryseren. Da bør du røre et par ganger i timen til den er helt frossen.


Jeg hadde egentlig tenkt å servere sorbeten med ristede hasselnøtter. Så kom jeg på at jeg kjøpte brente solsikkefrø (tenk brente mandler) i Madrid. Sorbeten kan også serveres med annen is, til kaker eller kjeks. Bruk fantasien og lag noe forfriskende og vakkert!

2 kommentarer:

Unknown sa...

dette er noe for meg regner med at det går ann å bruke annet søtningsmiddel også

Pål sa...

Hmm. Sånn umiddelbart tenker jeg at det kanskje vil endre konsistensen. Men det er vel verdt et forsøk;-)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.