torsdag 26. mai 2011

Hvit pizza med asparges og hvit castello

Dette er en sesongorientert pizza med massevis av deilig smak, som virkelig burde prøves mens det ennå er mulig å få tak i den fantastiske råvaren asparges!

1 porsjonspizza:
En pizzabunn
5-6 asparges
4-5 hvitløksfedd
Hvit castello (eller annen smakfull ost)
Pinjekjerner
God olivenolje
Salt og pepper

Denne pizzaen er hvit, altså uten tomatsaus. Istedet bruker jeg en mos av ovnsbakt hvitløk og god olivenolje. Hvitløken mister nemlig all skarphet og blir vidunderlig søtlig, rund og fantastisk når den bakes! Lag en "pose" av aluminiumsfolie, hiv i hvitløksfeddene med skallet på, dryss over olivenolje og salt og pepepper, lukk "posen" godt og stek i ovnen på 170-180 i ca 40 minutter.


En teskje eller to med timianblader ville sikkert gjort seg inni hvitløksposen og kunne fortsatt å gjøre nytte for seg i hvitløks- og olivenoljemosen. Det skal jeg definitivt prøve neste gang!

La hvitløk avkjøle noe før du fortsetter. Klem ut den myke hvitløken og mos i en morter med en god klunk olivenolje og litt salt. Bre den ut over pizzabunnen med en skje eller pensel. Fordel ost utover bunnen omtrent slik:


Knekk av den nederste biten på aspargesen og skrell av tynne flak med en potetskreller eller en ostehøvel. Toppen knekkes av til slutt. Fordel utover bunnen og dryss over mer olivenolje, pinjekjerner og salt og pepper.


Jeg steker pizzaen i forvarmet ovn på pizzastein ved 300 grader med varmluft og grillelement i 6-7 minutter (følg med så den ikke svies). Bør ta 12-14 minutter ved 225 grader. Nytes godt alene eller med et glass fruktig rødvin til!


PS. Den observante leser ser muligens at pinjekjernene i oppskriften aldri nådde toppen på denne pizzaen. Den smakte likevel fortreffelig. Og jeg er sikker på at pinjekjernene ville løftet den enda et lite hakk.

Blogglisten

Buon apetito, ragazzi!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.