søndag 8. mai 2011

Eltefri surdeigsfocaccia

Focaccia er et av de enkleste brødene man kan lage, blant annet fordi det ikke kreves særlig mye elting. Derfor er det ikke strengt nødvendig med en eltefri variant. Men som med alt annet brød utvikler også focaccia'n smak over tid. Denne rører du sammen kvelden før du skal servere den.
1 stor focaccia:
500 g hvetemel
3-4 dl vann
10 g salt
1 dl surdeigsstarter (eller 1/4 ts tørrgjær/en klump fersk gjær på størrelse med en ert)
Olivenolje
Urter, oliven, soltørket tomat eller annet snacks

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen. Begynn med 3 dl vann og tilsett mer hvis deigen ser for tørr ut. Den skal være ganske våt (se bildet under).


Dekk bollen med plast og la deigen stå i romtemperatur til neste dag. Du kan også sette den i kjøleskapet og la den stå i to dager. To timer før den skal i ovnen, heller du den over i en langpanne med bakepapi. Ha litt olje på hendene og klem den utover. En tykkelse på ca 1,5 cm er et godt utgangspunkt. Dekk formen med plast og la den stå lunt i to timer.

Forvarm ovn til 200 grader. Kutt opp oliven, soltørket tomat eller noe annet godt i strimler eller biter. Hell godt med olivenolje over focacciaen og trykk oliven, tomat eller annet ned i deigen. Strø over rikelig med salt og eventuelt litt rosmarin. Stek den i 20-30 minutter til den ser sprø ut. La den hvile på rist i 10-15 minutter før du skjærer den opp. Server til god salat, eller bare med olivenolje og balsamico. Min fikk følge av basilikummajones, som jeg lagde av 4 dl majones, en potte basilikum og to revne hvitløksfedd. Deilig og veldig, veldig enkelt!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.