torsdag 26. mai 2011

Det perfekte tilbehør til indisk mat - pilaff-ris

Ris er ikke verdens mest spennende råvare. I hvert fall ikke på egenhånd. Men med litt forarbeid får man smakfull ris som hever enhver indisk rett. Sammen med fantastiske naan blir det ganske perfekt!

Pilaff til 2 personer:
1/2 gul løk, finhakket
3 hele, grønne kardemomme
3 nellikspiker
1 ss kuminfrø
1 ts gurkemeie
60 g ris per pers (eller en sånn porsjonspose)
Vann (eller kyllingkraft/grønnsakskraft for mer smak)
En klype salt
Olje eller smør

Varm olje eller smør i en liten gryte. Fres de hele krydderne (nellik, kuminfrø og kardemomme) i 15-20 sekunder før du tilsetter løken og steker til løken er myk. Ha i ris (tøm posen hvis du bruker en sånn porsjonssak), gurkemeie, salt og tilsett vann/kraft så det dekker risen med ca. 1/2 cm. Kok under lokk i ett minutt mindre enn anvist på pakken. Rør et par ganger underveis. Ta av platen når den er ferdig og la den stå til resten av måltidet er klart.

Det hender at jeg ikke har all verdens tid til å lage mat, og da er som regel indisk fra bunnen av utelukket. Jeg fant til min store glede et merke indiske ferdigsauser tilsynelatende uten tilsetningsstoffer produsert av Kohinoor Foods Ltd. I Oslo har jeg funnet dem hos tyrkerne i Torggata vis a vis TT Import og på Bogerud t-banestasjon. De kan også bestilles på nett fra matexpressen.no.


Om du vil prøve deg på indisk fra bunnen av, som slett ikke er særlig vanskelig (så lenge du har orden i krydderskuffen), kan jeg anbefale en deilig kremet mandelkylling. Og du, ikke glem naan!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.