torsdag 26. mai 2011

Calzone

Som student på et institutt hvor maten mildt sagt ikke er særlig mye å skryte av, er det tidvis veldig beleilig å lage store porsjoner som kan fryses og siden nytes i en travel hverdag. Vanligvis går det i supper, gryter eller lasagne. En heller nitrist opplevelse med en calzone fra 7-11 på vei hjem fra en konsert førte til ny inspirasjon. Calzone er forøvrig perfekt å lage mange av når man først er i gang, og de er fine å fryse og senere varme i ovn eller mikro.


8-10 calzone:
500 g hvetemel (opptil 200 g kan byttes ut med grovere mel)
1/2 pakke gjær eller (i dette tilfellet) 200 g surdeig
3-4 dl vann
7 g salt

Fyll:
Tomatsaus
Kylling/kjøttdeig/pepperoni/grillede grønnsaker/sopp etc
Revet ost
Urter (helst friske) som oregano, rosmarin og timian

Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og smuldre i gjær (hvis fersk). Bland eventuelt inn surdeig. Tilsett vann og elt (gjerne med kjøkkenmaskin) i 10 minutter. La deigen heve i en times tid og del den så i 8-10 emner. Kjevle dem ut, og fyll den ene halvdelen etter smak/ønske/tilgjengelig råvarer.


Brett over den andre halvdelen. Deretter bretter du inn kantene til det ser omtrent slik ut:


Sørg for at det er tett slik at saus ikke renner ut under steking. Du kan eventuelt fukte kantene med litt vann. Jeg steker mine på pizzastein i forvarmet ovn på 300 grader med varmluft og grillelement i 7-8 minutter nest nederst i ovnen. Om du steker dem på 225 grader vil jeg tippe at det tar ca dobbelt så lang tid. Følg med slik at de blir lys brune men ikke svidd.

Ved nærmere inspeksjon fant jeg ut at jeg kunne brukt både mer tomatsaus og kyllingkjøttdeig/pepperoni. Godt smakte det likevel. Og noen universitetslunsjer for ukene som kommer er sikret!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.