søndag 3. april 2011

Muffins med ost og skinke

Når noen nevner muffins, er det i disse dager fort gjort å tenke på små, lekre og særdeles sukkersøte kreasjoner med pynt i alle mulige farger og varianter. Men muffins kommer i mange varianter, og dette er en som passer bedre til frokost eller lunsj - halvgrov muffins med skinke, ost og urter.
Ca. 20 muffins:
150 hvetemel
100 sammalt hvete grov
4 egg
180 g revet ost (fast og smakfull, som f.eks. gryere, jarlsberg eller comté)
1 pakke skinke (f.eks. en mer religiøst gangbar variant som kalkunskinke)
3 dl matyogurt naturell
2 ts natron eller bakepulver
3 ts hakkede friske urter eller 2 ts tørkede (f.eks. oregano, rosmarin, timian, salvie)
En klype salt
En klype paprikapulver


Sett stekeovnen på 170 grader. Riv ost, hakk urter og kutt skinke i biter eller strimler. Bland skinke med salt og paprika. Visp sammen egg og yogurt, og tilsett så resten av ingrediensene. Vend inn med en slikkepott. Når man lager muffins er det veldig viktig å ikke røre for mye. Da hever de dårligere og blir tunge og seige. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek nederst i ovnen i ca 30 minutter til de er gyldne.

Som nevnt passer disse ypperlig til både frokost og lunsj. De er også gode som snacks eller mellommåltid. Smaker selvfølgelig aller best nystekte, men de kan også fryses og varmes lett i mikroen like før du skal spise dem.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.