fredag 25. mars 2011

Når løken blir superstjerne

Jeg har i senere tid kokludert med at løk i alle sine former er min definitive favorittgrønnsak. Som oftest fungerer den som fantastisk smakstilsetning, men her er en rett hvor løken spiller den deilige hovedrollen. Cipollata er en italiensk rett som gjør seg ypperlig som selvstendig lunsjrett (med godt brød) eller tilbehør til middagsretter.Til 4 porsjoner:
4 ss olivenolje
1 hvitløksfedd
600 g gul løk (ca. 3-4 store løk) i tynne skiver
6 egg
50 g parmesan
1 ss hakket (blad)persille
salt og pepper
Godt brød

Varm olivenolje (middels temp) i en stor stekepanne. Skjær hvitløken i tynne skiver og tilsett i oljen. Når hvitløken er gyllen, fjernes hvitløken fra panna. Tilsett løk og la den surre til den er myk. Etter min erfaring tar det ca. 10 minutter.


Mens løken surrer vispes egg, revet parmesan og litt salt og pepper.


Når løken er myk, helles eggeblandingen i. Skru ned varmen til relativt lav temperatur.


Herfra og ut tar det litt tid. Gjerne 15-20 minutter. Det viktigste er å holde temperaturen såpass lav at eggeblandingen aldri stivner. Den skal varmes opp til den får en kremet konsistens.


På dette stadiet kan du tilsette hakket persille. Spar litt av persillen til å strø over før servering. Server cipollata'n med godt, ferskt brød - jeg syns det smaker fantastisk!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.