onsdag 2. februar 2011

Hjemmelagd rekesalat

Min preferanse for ulike påleggssorter varierer gjerne i ulike faser. Nå har en lengre ost og skinke-fase blitt avsluttet - dessverre uten at en konkret, ny lyst meldte seg. Jeg var rett og slett påleggslei. Som med så mye annet, fungerer det gjerne å lage noe som er bittelitt annerledes og en god del bedre enn det du finner i butikken. Denne gangen ble en real porsjon majones forvandlet til bl.a. hjemmelagd rekesalat. Helt perfekt, og helt uten tilsetningsstoffer eller suspekt ferdigmajones.


Til ett lite glass:
100 g reker
50 g paprika i små terninger
50 g rødløk i små terninger
1/2 rød chili, finhakket og uten frø
3 ss majones (lag den selv, det er veldig enkelt!)
1 ss creme fraiche
1 ss hakkede urter, f.eks. persille eller koriander
Pepper og evt. litt salt

Lag majones av to eggeplommer og 4-5 dl solsikkeolje. En eggeplomme og 2-3 dl olje holder dersom du ikke trenger litt overskuddsmajones. Sjekk oppskrift her. Hakk så grønnsakene i små terninger og finhakk urter og chili. Bland med rekene i en liten bolle.


Tilsett majones og creme fraiche, smak til med pepper - voila! - og ha det over i et glass eller en boks.


Ettersom jeg hadde en del majones til overs, lot jeg noe forbli vanlig majones. Resten tilsatte jeg et lite, revet hvitløksfedd og bittelitt safran. Nå står det tre glass med ulikt påleggstilbehør i kjøleskapet (holder seg i 6-7 dager), og min uke har blitt noe mer smakfull og spennende.


Fra venstre: Aioli, majones og deilig rekesalat. Smaker fortreffelig på hjemmelagde, grove rundstykker! Hjemmelagde majonessalater kan varieres i det uendelige. Som f.eks. en egg og bacon-variant eller karrikylling.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Den var ikke dum! En frisk variant av rekesalaten :) Hadde ingen urter i hus da jeg skulle lage denne, men erstattet det med tre knasende reddiker i stedet. Deilig!

AK

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.