onsdag 19. januar 2011

Vaniljeekstrakt

Som stor tilhenger av britiske Nigella Lawson, har jeg gjennom de siste årene stadig kommet borti en ingrediens ved navn vaniljeekstrakt. Den har en tendens til å dukke opp i en rekke ulike bakverk, og den må absolutt ikke forveksles med det vi finner i norske butikker med samme navn. Vår norske versjon er vanligvis et meget kunstig sammensurium av vanillin og andre tilsetningsstoffer. Den britiske varianten er definitivt helt andre boller!

Den inneholder noe så enkelt som sprit (som vodka eller bourbon) og massevis av ekte, deilig vanilje. Prosessen er såre enkel, og gir etter en tid med lagring og godgjøring noen ganske dyrebare og deilige dråper.

Den vidunderlige bloggen, Vaffelhjerte, beskriver forløpet aldeles utmerket, så jeg føler det blir temmelig overflødig å gjenta det hele her. Sjekk linken, kjøp ingredienser og la tålmodigheten gjøre resten. Jeg er sikker på at resultatet blir fantastisk. Selv gleder jeg meg til mer baking om en måneds tid!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.