tirsdag 25. januar 2011

Sunn og deilig thai-salat

Denne salaten er proppfull av grønnsaker og nydelig søt, chilistekt kylling, og den gjør seg til både lunsj og middag. Med salte peanøtter, sterk chili, kjølende agurk, sprøstekt løk og samkfulle urter får du en aldri så liten smakseksplosjon. Den har sitt opphav hos den vidunderlige Lise Finckenhagen, som nå om dagen bl.a. kokkelerer i Nitimen.

Til 4 personer:
3-4 kyllingfileter
2 ss sukker
4 ss soyasaus
2 gulrøtter
1 agurk
1/2 stor rødløk
1 rød chili
1 håndfull salte peanøtter
1 håndfull grovhakket koriander
1 håndfull grovhakket (thai-)mynte
Litt sprøstekt løk

Dressing:
Saft og finrevet skall av 1 lime
2 ts sesamolje
Ca. 2 ts nam plah (fiskesaus)


Hell 2 ss solsikkeolje i en panne og sett den på middels sterk varme. Kutt kyllingfileter i strimler eller terninger og brun dem lett i pannen. Finhakk chili (med frø, hvis du liker det sterkt) og tilsett denne sammen med sukker og soyasaus. Skru ned varmen et par hakk og la dette surre til sausen likner sirup.


Fjern det bløte i midten av agurken og skjær denne i fine strimler. Gjør det samme med gulrøttene. Det kan være litt pirkete og tidkrevende å skjære disse noenlunde tynt og likt, så hvis du har en mandolin liggende - finn den frem med en gang! Det er en strålende oppfinnelse og noe av det mer fornuftige å ha på et kjøkken (se bildet under - den ligger til venstre for fjøla).Snitt rødløk og vårløk tynt og bland dette med agurk og gulrøtter i en bolle. Riv limeskall og bland dette med saften og sesamolje. Smak til med fiskesausen. Jeg endte opp med 2 ts, men det er mulig du foretrekker mer eller mindre. Hell dressingen over grønnsakene og vend godt. Ha i kylling, peanøtter og grovhakkede urter. Anrett på en tallerken, og dryss over sprøstekt løk og litt ekstra urter.


Denne salaten er perfekt til lunsj, men også god som middag hvis du ønsker noe litt lettere. Og hvis du har en mandolin, er det hele unnagjort på en halvtime (eller mindre, om du er rask). Kos deg, og drøm deg til varmere strøk i denne ellers noe kjølige årstiden!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.