tirsdag 28. desember 2010

Kjøkkenet er (nesten) ferdig!

Det skulle vise seg å ta litt lengre enn planlagt. Og kanskje var kombinasjonen fulltids studiepraksis/deltidsjobb/oppussing en litt i overkant ivrig pakke. Men nå er det praktisk talt ferdig, og det er både deilig og vakkert!
Det gamle kjøkkenet, med innredning fra 60-tallet og golv fra 80-tallet, er nå historie. Og for en forvandling! Hadde det ikke vært for bildene jeg tok i forkant av oppussinga, tror jeg det ville vært bortimot umulig å huske det gamle. Og siden jeg er inne på temaet, tror jeg vi drar i gang en liten huskestue á la Extreme Makeover med før- og etter-bilder:


Blått er historie, og hvitt og mørkebrunt dominerer. Linoleum er byttet ut med klikklaminat á la hvitoljet eik.


De observante har muligens merket seg at husholdningen har investert i matchende brødristere? Min særs glutenallergiske sambo er avhengig av å ha en egen, så da ble det to hvite fra Kenwood sin kMix-serie. Vasken matcher koketoppen med sitt materiale av svart komposittstein.


Kombiskapet er erstattet med separat kjøl og frys, som har gitt oss mer av begge deler. Stekeovn og kombiovn utgjør midtstykket. I prosessen leste jeg en del om kombiovner i ulike internettfora og ble, etter mye tvilsom omtale, veldig skeptisk til vårt eget innkjøp. Den skepsisen er foreløpig motbevist - til gangs. Riktignok har den størrelse som en hybelkomfyr, men den steker både poteter, pizza, rundstykker og franske makroner like godt som den vanlige onvnen.


Det altfor store, gamle bordet har forhåpentligvis hjulpet Oslo-borgere å holde varmen i tidenes kaldeste desember. Den foreløpige erstatningen er en nødløsning. Bordet, som jeg nevnte i et tidligere innlegg, snekres for tida i Polen og skal dukke opp i begynnelsen av februar. Innen den tid skal det investeres i nye stoler, også.


Den store benkeflaten over ovnene skal nok med tida utnyttes noe mer sparsomt. Vurderer også et tapetinnslag på veggen bak for å dra til farge og action inn i rommet. Men det for komme etterhvert.

En tid framover skal det fokuseres på god mat og gode timer i et rom som virker langt større enn tidligere (til tross for at arealet faktisk er noe mindre). Første prosjekt er planleggingen av en deilig nyttårsmiddag!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.