torsdag 18. november 2010

Et nytt kjøkken tar form!

Det er usedvanlig lite blogging om dagen, og dét er det en meget god grunn til. Vi har nemlig kvittet oss med leilighetens originale 60-tallskjøkken og er i god gang med å sparkle, rive, male og pusse.

Man kan påstå at gammeldagse kjøkken kan ha en viss sjarm, men jeg vil i høyeste grad bekrefte at det finnes unntak fra slike påstander. Og vårt gamle kjøkken var utvilsomt ett av disse unntakene. Med oppvaskebenk men helt uten arbeidsbenk var det tidvis en stor utfordring å kokkelere mange timer i strekk. Et forøvrig lite pent (men stort) kjøkkenbord har alltid vikariert som arbeidsbenk. Ett selvsagt aber med dét er at det generelt er plagsomt å måtte bruke kjøkkenbordet til både jobbing og bespisning. Verre er dog det faktum at kjøkkenbordet er minst 10 cm for lavt til å jobbe på. At yours truly ennå ikke har ødelagt rygg og nakke kan muligens regnes som et lite mirakel...


På bildene over kan man i midten beskue det allerede nevnte kjøkken/arbeidsbordet. De to andre viser den gamle kjøkkeninnredningen. Man kan også skimte en viss grufull faux kork-linoleum på golvet. For et mer detaljert innblikk i grusomheten, kan bildet under granskes nærmere (men du er herved advart mot sterke scener).


På motsatt side av den deilige kjøkkeninnredningen sto kombiskapet og den bortimot antikke (etter dagens teknologiske kappløp å regne) stekeovnen. Ved siden av stod et provisorisk krydder/olje-bord og en Ivar fra IKEA (innkjøpt i et øyeblikks desperasjon).


Det elektriske utstyret er nå pensjonert, og snart får vi separat kjøl og frys (med mye mer plass en vi hadde i kombi'n) og fancy ovn, micro og koketopp. Den observante har kanskje lagt merke til at det ikke fantes noen oppvaskmaskin på det gamle kjøkkenet. En slik skal selvfølgelig inn på det nye kjøkkenet (min kjære kommer sannsynligvis til å få fritidsproblemer som følge av nyervervelsen), og vidunderet får følge av en koketopp med flexinduksjon, ny varmtvannsbereder og en Quooker. Sistnevnte er en stilig sak som gir kokende vann fra en egen kran, og som dermed gjør vannkokeren temmelig overflødig.


 Over ser man følgende fra venstre: Min kjære som tøffer seg med bajonettsag, min kjære som demonterer gammel kjøkkeninnredning og min kjære som nyter et øyeblikks destruktivitet.


Å få vekk linoleumen er egentlig et kapittel for seg selv - et kapittel best glemt (hint: MYE skraping). Siden vi fortsatt vil ha en kjøkkendør, men samtidig alltid har irritert oss heftig over den gamle som svingte inn i rommet, har vi valgt å få satt inn en skyvedyr. Og skyvedør er lekrest uten dørkarm. Med et nesten like grufullt golv i gangen utenfor kjøkkenet, syntes det like greit å legge samme golv i begge rom. At golvet er et laminat som ser ut som hvitmalt eik kan muligens bli en slitsom kombinasjon med våte og sølete vintersko - pytt...


Som noen kanskje har vært borti, risikerer man å finne mangt og meget når man begynner å løfte på gamle golvbelegg i gamle leiligheter - slik som hos oss. Over ser man en noe spesiell linoleum som befant seg under et helt ordinært laminat. Forøvrig ser man svigerfar og min kjære. Og her må det legges til at svigermor og -far bidrar med uvurderlig hjelp - vi kunne ikke gjort det uten dere!


 Kjøkkenet er for øyeblikket temmelig ribbet for det aller meste. Alt det gamle er heldigvis borte. Golvet er klart for nytt laminat, men må vente til veggene har fått et par strøk maling. Taket er senket, og sparkel tørker i skrivende stund. Inn kommer spots i stedet for taklampe. Og om alt går etter planen, har vi et bortimot fiks ferdig kjøkken innen midten av neste uke - hurra!

Og da blir det blogging, da...

PS. Glemte å si at vi er ørlite grann fornøyde med at det er et HTH-kjøkken som er på vei. Litt dyrt, men veldig vakkert og deilig!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Herlig med nytt kjøkken ! =) Gleder meg til å se resultatet! Er kjempe viktig å ha arbeidsplann på kjøkkenet ! Så når vi kjøpte denne leilig., måtte det til ei kjøkkenøy! 6 ekstra skuffer og mer plass var en nødvendig, med viktig å ha =)

Pål sa...

Ja, det er utrolig viktig. Kanskje ikke spesielt overraskende, men for min del er kjøkkenet det viktigste rommet i huset (med badet som en meget god nummer to). Vi får også en del mer skapplass. Men ekstra deilig blir det å få en fryser som både har plass til noen restemiddager, en liten grensehandel og en runde med brødbaking;o)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.