søndag 31. oktober 2010

Minestronesuppe

Minestrone, eller "den store suppa", er en italiensk klassiker. Den kommer i et utall varianter, gjerne etter hvilke råvarer som har sesong. Denne er helt vegetarisk og inneholder blant annet røde og hvite bønner.




Til 6-8 personer:
1 squash
1 stilk selleri
2 gulrøtter
1 løk
1 boks hvite bønner
1 boks røde bønner
2 bokser hermetiske tomater (helst italienske)
2 dl frosne erter
2 dl makaroni (glutenfri etter behov)
2 hvitløksfedd, revet
1,5 liter grønnsakskraft/buljong
En stor neve basilikum
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Fersk pesto (eventuelt)


Hakk grønnsakene i terninger omtrent på størrelse med en fingernegl. Skyll bønnene, finhakk løken og riv hvitløksfeddene. Varm oljen i en stor gryte og surr grønnsakene til de begynner å bli myke (men spar bønnene, basilikum og de frosne ertene til senere). Hell i buljong, kok opp og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett tomater og makaroni og la suppa koke i ca. 10 minutter.

Ha i de avrente bønnene, frosne erter og hakket basilikum og varm suppa til kokepunktet. Smak til med salt og pepper. Server suppa med godt brød, en klatt med fersk pesto og litt revet parmesan.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.