tirsdag 7. september 2010

Taco-krydder

Taco er en sikker fredagsfavoritt i mangt et norskt hjem. Men krydderblandingene i butikken inneholder mye rart og unødvendig. Hva med proteinhydrolysat? Eller hva med den beryktede smaksforsterkeren E621? Heldigvis er det meget enkelt å lage en deilig og smakfull krydderblanding helt uten tilsetningsstoffer.




Hjemmesnekret tacokrydder:
2 ss (røkt) havsalt
2 ss potetmel
2 ss paprikapulver
2 ss spisskumin
1 ss koriander (den brune varianten, som er malte korianderfrø)
1 ss tørkede chiliflak
2 ts hvitløkspulver
2 ts cayennepepper

Brun kjøttdeigen i en panne, strø over 3-4 ss av krydderblandingen og hell over en drøy desiliter med vann. Kok inn til nesten all væsken er borte. Om du virkelig ønsker en spesiell fredagstaco, kan du trå til med deilig ananassalsa og hjemmelaget guacamole.

Skulle blandingen være i sterkeste laget kan du holde igjen litt på cayennepepperen. Om du ønsker en sterkere taco tilsetter du en finhakket rød chili (gjerne med frøene) og et par finhakkete hvitløksfedd i kjøttdeigen.


God helg!

2 kommentarer:

Anders sa...

Legger inn tipset om 1/2 ts med stjerneanis her også jeg Pål.. slik at andre også kan ta del i den varianten :)

Pål sa...

Topp, Anders!

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.