2 store eller 3-4 små burgere:
1 pakke kjøttdeig, helst kylling eller svin (men storfe funker, også)
1 rød chili, finhakket (ta med frøene hvis du vil ha det ekstra sterkt)
En liten potte koriander
2 hvitløksfedd
1 tommelfinger-stor bit ingefær
1 egg
2 ss brødrasp/strøkavring
3 ss sesamfrø
Søt chilisaus
Salat
Tynne, grillede skiver marinert squash
Salt og pepper
Finhakk chili og riv hvitløksfedd og ingefær. Hakk korianderstilkene (men spar bladene til den ferdige burgeren). Bland i kjøttdeigen sammen med brødrasp, sesamfrø, egg, en klype salt og litt nymalt pepper.
Sett en grillpanne eller vanlig stekepanne på sterk/middels varme. Form burgerne slik du ønsker og pensle med litt olje på hver side. Stek i 4 minutter (5 minutter hvis de er i tjukkeste laget) på hver side og la burgerne hvile. Istedet for ost på burgeren, marinerte jeg skiver av squash i litt soyasaus, lime og tørkede chiliflak (bruk det du har for hånden). Mens burgerne hviler grilles disse i 1 minutt på hver side.
Smør innsidene av burgerbrødene med søt chilisaus. Montér burgere med litt salat og friske korianderblader, og server med pommes, salat eller noe annet du syns er godt. Og sist men ikke minst; Kos deg!
3 kommentarer:
Så spennendes med litt andre krydder enn vi er kjent med i hamburgeren!! Denne skal absolutt prøves ut:)
Ikke sant? Driver og lurer på om det skal eksperimenteres med en slags indisk variant etterhvert;o)
Det så spennende ut. Noe litt annet enn den vanlige varianten. :-)
Legg inn en kommentar