mandag 13. september 2010

Marokkansk-inspirert ris

Med marokkansk saus fra glass ble det tid til et lite mateksperiment; Marokkansk-inspirert ris. For hvem vil vel ha kjedelig, hvit ris til en smakfull marokkansk rett?


Til 2-3 personer (eller 3-4 hvis du har naan i tillegg):
120 g ris
En liten neve hakkede mandler
En liten neve rosiner
1/2 gul løk, finhakket
1/2 rød paprika, i små terninger
1 liten kopp frosne erter
2 hvitløksfedd, finhakket
1 kanelstang
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts spisskumin
1/2 ts ingefær, tørket og malt
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts koriander, tørkede blader
3-4 dl kyllingkraft
En bitteliten klype safran (kan sløyfes)
smør
olivenolje

Sett en gryte på middels varme og hakk det som hakkes skal. Smelt en spiseskje smør og en drøy spiseskje olje i gryta. Fres ris, løk, hvitløk, paprika, mandler og rosiner sammen med alt krydder, unntatt koriander og safran, helt til risen begynner å få farge og løken begynner å bli blank. Hell over kraft til det dekker blandingen og tilsett safran. La det småkoke under lokk til det er igjen 5 minutter av risens koketid. Tilsett erter og la det koke ferdig. Tilsett koriander like før servering og rør om.


Ferdigsauser inneholder ofte en god del tilsetningsstoffer. Under siste handletur hos Ultra fant vi noen nye, marokkanske sauser av merket al'fez. Har så langt prøvd to varianter som begge har vist seg å være meget smakfulle. Og de er praktisk talt frie for kunstige tilsetningsstoffer. 


Om du har noen naan liggende, passer disse ypperlig til disse rettene. Selv kunne jeg spist hjemmelagde naan til det aller meste...


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.