mandag 13. september 2010

Grove hamburgerbrød

En enkel oppskrift på grove, smakfulle hamburgerbrød. Om du heller vil lage fine hamburgerbrød er det bare å bytte ut det grove melet med fint hvetemel.










6 burgerbrød:

4 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvete, fin
1 dl grovmalt hvete (kan erstattes med sammalt hvete fin eller grov)
3 dl melk
50 g usaltet meierismør, romtemperert
1/2 pakke gjær
1 klype salt
Sesamfrø

Sikt hvetemel i en bakebolle og tilsett det grove melet og saltet. Smuldre gjær og smør i melet. Tilsett kald melk og la det elte i ca 10 minutter i kjøkkenmaskin (med eltekrok). Deigen skal være ørlite grann klissete. Dekk bollen med plast og la det heve til dobbel størrelse.

Varm ovnen til 225 grader. Del deigen i 6 emner. Lag små boller som du kjevler runde og relativt flate, ca. 1 cm tjukke. Pensle med melk og strø med sesamfrø. La dem heve i i ca. 20 minutter mens ovnen blir varm. Stek midt i ovnen i 13-15 minutter til de er gyldne. Avkjøl på rist.

Deigen kan enkelt dobles, og brødene er kjekke å fryse til en framtidig rask middag.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk fin deig. Denne oppskriften har jeg lagret, og i kveld blir det elgburger. :)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.