fredag 16. juli 2010

Honning og sesam-kylling med ferskensalat

Forfriskende, enkel og sunn rett som passer ypperlig en varm sommerkveld. Retten er i tillegg meget rask å lage. Oppskriften er lånt fra BBC Good Food, som har mye godt å by på.

Til fire personer trenger du:
4 kyllingbryst
Sesamfrø
Klar, flytende honning (som akasiehonning)
2 ss solsikkeolje (eller soyaolje)
To never salat (primært en litt bitter variant - ruccula anbefales ikke)
2 modne fersken eller nektariner
3 ss god olivenolje
1/2 rød chili, finhakket uten frø
1/2 agurk
1 lime (både skall og saft)

Varm solsikkeolje i en stekepanne og sett stekeovnen på 180 grader. Kok også opp en kjele med vann. Krydre brystene med salt og litt pepper på hver side og brun dem i pannen. 3 minutter på hver side burde holde. Ta kyllingen ut av pannen og pensle den ene siden med honning. Vend deretter den honningdekte siden i sesamfrø og legg brystene i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen og la den stå i 15 minutter.

Mens kyllingen steker ferdig gjør du klar salaten. Snitt fersken og legg dem i det kokende vannet. Etter et lite halvminutt legger du dem over i en bolle med iskaldt vann. La dem ligge og avkjøle i noen minutter. Press saften av lime og bland med revet skall, finhakket chili, 3 ss god olivenolje og 1 ts honning i en bolle. Vask og vend inn salatbladene. Del agurken i to på langs og skrap ut det bløte med en teskje. Skjer den deretter i tynne skiver og legg over i salatbollen. Del fersken i båter og vend inn i salatblandingen.

Anrett, server og kos deg/dere!

3 kommentarer:

bodil sa...

høres godt ut, hvamed å riste sesamfrøene først i tørr panne ?

Pål sa...

Slett ingen dårlig idé, Bodil! Skal prøves neste gang:o)

Salatbolla sa...

ah spennende, ser kjempe godt ut! og ferskensalat har jeg aldri prøvd, noe jeg må nå ser jeg! =)
klem salatbolla

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.