tirsdag 8. juni 2010

Sopp og potet-curry

Deilig vegetarrett med smak av både India og Thailand! Passer ypperlig med naan-brødene jeg har blogget om tidligere.


Til seks porsjoner trenger du:
400 g østerssopp
1 stor potet
1 aubergin
2 små eller 1 stor søtpotet
1 gul løk
1 rød chili
1 ss olje (f.eks. solsikkeolje)
2-4 ss currypaste (jeg brukte en gul thai-variant, men andre indiske og thailandske bør også funke)
300 ml grønnsakkraft
400 ml (1 boks) kokosmelk
Frisk koriander
En klype salt


Sett en stor gryte på ovnen, ha i olje og la den stå på medium varme mens du gjør klar grønnsakene. Grovhakk løken. Skrell potet og søtpotet og skjær dem i terninger. Gjør det samme med aubergin. Riv soppen i strimler og finhakk chilien (ta med frøene hvis du ønsker en litt sterkere rett). 

Ha løk, potet, søtpotet og chili i gryta og la det putre under lokk i 10 minutter. Tilsett aubergin og sopp og la det stå i 2-3 minutter til. Rør inn currypaste, tilsett kraft og kokosmelk. Kok opp og la det putre under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn en neve grovhakket koriander (men spar littegrann til å strø over tallerkenen før servering). 

Denne retten smaker fortreffelig med disse deilige naan-brødene. Glemte jeg å nevne at dette også er så sunt som det får blitt? Kos dere!


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.