onsdag 9. juni 2010

Rabarbrasyltetøy

Rabarbra er utvilsomt en av de mest fantastiske grønnsakene (som vi i all hovedsak tilbereder som en frukt) sommeren har å by på! Og det passer utmerket til både syltetøy, suppe, grøt og mye annet. Selv foretrekker jeg rabarbrasyltetøyet litt syrlig og bruker derfor litt mindre sukker. Om du liker det sukkersøt er det bare å smake til med mer sukker.



Til 1200 gram (ferdigskrelt) rabarbra brukte jeg:
300 g sukker
1 ss hjemmelagd vaniljesukker (bytt eventuelt ut med en vaniljestang)
2 små kanelstenger
1 dl vann
Konserveringsmiddel etter behov/smak


Skrell rabarbra ved å dra av det ytterste "skinnet" og kutt det opp i biter. Kok opp vann og sukker i en stor gryte. Tilsett kanelstang og vaniljestang eller -sukker, og ha deretter i rabarbra. Rør om, sett på lokket og la det hele stå i en times tid på lav/middels temperatur. Rør i gryta et par ganger underveis. Dersom du etter en time syns det ser for tynt ut, kan du la det stå en halvtimes tid til uten lokk.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.