søndag 9. mai 2010

Taco med ananassalsa og guacamole

Som nordmenn flest liker også vi vår andel taco/tex mex. Om man har litt ekstra tid og har lyst til å gjøre det ekstra smakfullt kan jeg anbefale en herlig ananassalsa og deilig, kremet guacamole.


Guacamole:
2 modne avokado
Saften av halvannen lime
Håndfull finhakket koriander
1 liten rød chili, finhakket (uten frøene)
Salt og pepper

Finhakk det som finhakkes skal. Mos avokado med en gaffel hvis du liker den litt grov og klumpete. Foretrekker du en mer kremete variant funker stavmikser/kjøkkenmaskin fint. Rør så inn limesaft, chili og salt og pepper. Smak til med mer lime hvis du føler for det. Kan også være godt med en halv finhakket rødløk i.Ananassalsa:
1 hel moden ananas
2 ss flytende honning
1 ss solsikkeolje
1 liten rød chili (uten frøene)
1 rødløk
3-4 ss frisk koriander
Saften av 1 lime
Salt og pepper

Skjær av topp og bunn på ananasen. Del den deretter i to på langs, og så hver del i to igjen (også på langs). Skjær ut den harde kjernen og kutt ananasen i tommelfingerstore biter. Vend disse i olje, honning og pepper. Sett ovnen med grillelement på høyeste temperatur. Spre ananasbitene på et brett med bakepapir og stek under grillelementet i 7-8 minutter. Hold et øye med ananasen så den ikke blir brent. Sett så til avkjøling.


Finhakk rødløk og chili og press saften av 1 lime. Finhakk koriander og bland dette inn. Hakk så ananasen i mindre biter og vend inn sammen med resten. Smak til med en liten klype salt.

Hva tacokrydder angår, foretrekker jeg å lage blandingen selv. Da unngår jeg eventuelle suspekte tilsetningsstoffer som altfor ofte forekommer i slike blandinger. Hvis jeg vil ha enda mer futt og smak liker jeg å gjøre å steke kjøttet sammen med en finhakket chili (med frøene, hvis du liker det sterkt), finhakkete korianderrøtter og et par finhakkete hvitløksfedd. Blandingen gir krydderblandingen en ekstra smaksdimensjon og hever det hele enda et par hakk.


Korianderrøtter?
Men hvor får man så tak i korianderrøtter? Samtlige kjedebutikker jeg har vært innom i mitt liv selger kun koriander i potte. Har foreløpig ikke vurdert i grave litt nedi potta for å sjekke om røttene er brukbare. Fant dog til min store overraskelse at TT Import i Torggata i Oslo selger vasket/skylt koriander med røtter - fantastisk! Og ikke så unaturlig etter som TT Import spesialiserer seg på thai og vietnamesisk mat og korianderrøtter brukes i sørøst-asiatisk matlaging. Også andre innvandrerbutikker selger vasket koriander med røtter i poser.

God tacokveld!


1 kommentarer:

swimzy sa...

Så spennendes med ananas salsa :) Skal absolutt prøves ut neste gang jeg skal ha taco :)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.