lørdag 1. mai 2010

Purre- og kikertsuppe

Deilig suppe som passer bra både som lunsj eller forrett.

Purre- og kikertseuppe (6-8 porsjoner):
5 store purre
400 g. tørkede kikerter
1 stor eller 2 små poteter
1,5 l kylling- eller grønnsakskraft
3 kvaster timian
3 lauvbærblader
3 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss olivenolje
salt og pepper
parmesan

Legg kikertene i blødt over natten. Når de er klare tømmer du dem og potet uten skall over i en gryte og dekker dem med vann. Kok opp og la kikerter og potet småkoke i ca. 1 time til de er møre.

Rens purreløken og kutt den i tynne skiver. Kutt hvitløken i tynne skiver. Fres purre og hvitløk i smør og olivenolje til purren er mør. Tilsett de kokte kikertene og poteten og la det surre i nok ett minutt. Hiv i timiankvaster og lauvbærblader og hell over 1 liter kraft. La det hele koke i 15-20 minutter. Plukk deretter ut timiankvaster og lauvbærblader.

Dersom du ønsker en klar suppe med hele kikerter og biter av purre lar du suppa være som den er (bare pass på at poteten har kokt såpass lenge at den har løst seg opp og jevnet suppa). Ønsker du en glatt suppe kan du bruke en stavmikser eller food processor. Sil den gjennom en sikt hvis du vil ha den skikkelig glatt. Jeg gikk for kombinasjonen og moste deler av kikertene og løken med stavmikseren. Tilsett en neve revet parmesan og rør inn. Regulér konsistensen med resten av kraften og smak til med salt og pepper.

Før serveringe heller du over en klunk god olivenolje og river over litt mer parmesan. Smaker dessuten utmerket med litt ferskt brød og salt meierismør!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.