lørdag 15. mai 2010

Hjemmelagd kyllingsalat med karri

Om vi ser bort fra ferdigretter er pålegg sannsynligvis versting hva tilsetningsstoffer
angår. Og det Mills og gjengen ynder å kalle "majones" er noe av det mer suspekte der ute. Heldigvis er det superenkelt å lage egen majones. Det samme gjelder tilsetningsstoffrie alternativer til "majonessalatene" til Denja, Delikat og liknende.
Hjemmelagd majones er en lek. Bare sjekk denne oppskriften! Og med majonesen i boks er det utrolig enkelt å lage ditt eget smakfulle og sunne alternativ til de tvilsomme produktene i kjøledisken på Rema 1000. Denne oppskriften gir en relativt drøy porsjon og kan gjerne halveres hvis man ikke spiser så mye av den eller er alene i husholdningen.

Kyllingsalat med karri
1 pakke salatkylling
1 boks mais
1/2 finhakket paprika
1 finhakket sjalottløk eller 1/2 finhakket rødløk
2 ts sitronsaft
1 toppet ts karripulver (f.eks. Madras eller Garam Masala)


Bland alle ingrediense i en bolle. Smak og ha i mer karri eller sitronsaft ved behov. Dekk med plast og sett kjølig til den skal nytes på et deilig, nystekt rundstykke!


PS! Oppskriften kan selvfølgelig varieres etter egen smak og fantasi. Min foreløpige favoritt er denne varianten med egg, bacon og purre.

2 kommentarer:

swimzy sa...

Åhh ser skikkelig lekkert og godt ut :)

Pål sa...

Takk, swimzy! Skal prøve å oppdatere med flere ulike varianter etterhvert som jeg tester dem ut.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.