fredag 21. mai 2010

Chili con carne

Denne retten er inspirert av herrene Alfsen og Gausdal og passer perfekt til et uhøytdelig middagsselskap eller fredagskos for familien. Den er også strålende å fryse ned i porsjonsstørrelser til dager man ikke har tid til å lage middag eller trenger noe å ta med på jobb eller skole.


Chili con carne (8 porsjoner)
1,5 kg karbonadedeig
Solsikkeolje
2 store eller 3 små løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
3 ss spisskumin
1 ss korianderfrø
1 ss chilipulver
2 ss paprikapulver
1 ss sort pepper
1 ss salt
1 ss tørket oregano
1/2 ts nellik
3 ss tomaturé
1 l kyllingfond (eller annen buljong)
3 bokser hakkede økologiske tomater
200 g tørkede aprikoser, hakket
Håndfull fersk chili (jeg brukte mengden på bildet under)
3 bokser økologiske røde bønner
50 g mørk sjokolade
100 g cashewnøtter, hakket
Rømme


Brun kjøttet i en stekepanne med olje i omganger og legg det deretter over i en stor gryte. Når du er ferdig med kjøttet stekes løk, hvitløk og chili i olje. Når løken er blank tilsettes krydderblandingen. La det frese i et lite minutt og tilsett deretter tomatpuré. Ha løk, chili, krydder og tomatpuré over i gryta med kjøttet. Kok ut stekepanna med litt vann og hell dette over i gryta. Ha bokstomat og fond i kjelen med kjøttet og kok opp. Når det koker tilsetter du aprikoser. La det småkoke i en times tid, og tilsett deretter bønnene. La det boble i ca. 20. Like før servering rører du inn cashewnøtter og sjokolade.


Etter at du har hatt bønnene i gryta kan du korte ventetida med å gratinere maischips. Bruk en god cheddar med litt smak (selv bruker jeg den på bildet over), riv ost og strø den over chipsene som er spredd utover et bakebrett. Sett det under grillelementet på maks temperatur i ovnen i 3-4 minutter til osten har smeltet. Følg med så de ikke blir brent.

Chilien smaker fortreffelig med en god klatt med rømme på toppen og de gratinerte maischipsene til å dyppe i.

1 kommentarer:

swimzy sa...

Åhh nam, cilli con carne er såå godt:)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.