torsdag 22. april 2010

Sushi, sushi, nam, nam!

Sushi har fått en ny vår i heimen. Eller rettere sagt bare en vår. Har aldri vært noen stor fan av sushi inntil det siste halve året. Og min glutenallergiske sambo har som oftest problemer på soyasaus-fronten når vi vurderer å spise sushi ute (med Jonoe Ringnes Park som et meget hederlig unntak). Men noe har skjedd den siste tida, og begge parter av husholdningen har blitt småhekta på sushi.
Sushi er et strålende fast food-alternativ til pizza og annet snask. Det gir en særdeles behagelig metthetsfølelse. Dessuten gir det god energi til f.eks. trening. Her i huset har sushi i tillegg ført til at fiskeinntaket har blitt mer enn fordoblet - noe som utvilsomt kan anses som en hyggelig bieffekt.

Å bo på Ensjø/Vålerenga er generelt veldig trivelig. Ett lite minus er at det er relativt få spisesteder i nabolaget. Men takket være tips fra studiekompis Morten har vi oppdaget en liten perle av et sushisted nede i Gamlebyen - Sushi Deluxe i Schweigaardsgate 50. Ikke en japaner i sikte, men disse vienameserne har i hvert fall peiling på god fisk.


Vi har spist sushi herfra 7-8 ganger siste to månedene. Bortsett fra ett lite unntak har fisken vært av strålende kvalitet hver gang. Den ene gangen fisken ikke var fantastisk var den mer enn ok. Omtrent som sist jeg spise på Le Meo på Teaterplassen. I skrivende stund har jeg nettopp fortært følgende:


En liten sushimeny bestående av fem nigiri (scampi, smørfisk, tunfisk og laks x 2) og 3 laksemaki, pluss 6 spicy tuna og 6 tempura maki. Et deilig tilbehør hos Sushi Deluxe er den gode, chilimarinerte kålsalaten. Nok en gang god kvalitet og deilig smak. Har dog konkludert med at 15-16 biter er mer enn nok for å mette undertegnedes mage, så neste gang blir det en litt mindre porsjon...

PS. Glutenallergikere bør holde seg unna tempuraen på Sushi Deluxe da denne inneholder hvetemel.

2 kommentarer:

Ingvild sa...

Har de glutenfri soyasaus også på dette stedet? Eller tamari?

Pål sa...

Dét har jeg utrolig nok ikke sjekket. Tar bare for gitt at soyasausen inneholder gluten og bruker den vi har hjemme (altså Tamari). Skal sjekke neste gang!

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.