søndag 25. april 2010

Surdeigssuksess!

Gjorde historiens første surdeigsforsøk for et par uker siden - med noe begredelig resultat. Etter å ha jobbet opp en surdeigskultur gjennom den siste uka var det endelig tid for surdeigsforsøk nummer to. Og innvielse av brødformene fra Le Creuset.
Etter at boka til Morten Schakenda, han med bakeriet i Lom, dumpet ned i postkassa har bakeiveren vært stor. Boka er full av fine historier, flotte bilder og massevis av fristende oppskrifter - og anbefales herved på det sterkeste! Har den siste uka fulgt hans oppskrift på surdeigskultur, som i dag endelig var klar for baking. Det bør her nevnes at undertegnede ikke på noen måte er en erfaren eller spesielt dyktig baker. Og etter surdeigsfiaskoen for to uker siden var jeg noe spent på dagens prosess og resultat.

Og for et resultat! Det skulle vise seg at brødene hevet seg nesten dobbelt så store etter at de ble satt i ovnen. Brødet til høyre på bildet over så en stund ut til å velte seg ut av formen. Men det hele endte godt. Og smaken? Nydelig!

7 kommentarer:

�yvind B� sa...

og jeg kan bekrefte at brødet smaker helt fantastisk. Sitter og spiser en brødskive nå! :-)

Åsa Elvik sa...

Kjempelekkert! Gratulerer :-))

Pål sa...

Takk! Det smakte nydelig, også:D

swimzy sa...

Åh, disse brødene ser utrolig gode ut og så profesjonelle:)

Pål sa...

Takk, swimzy! Ble ikke så rent lite fornøyd selv, for å si det sånn;o)

Anonym sa...

Oppskriften?
Bildet var så moteiverende.

Pål sa...

Oi! Oppskriften tror jeg ikke jeg skrev ned. Og nå er det så lenge siden at jeg ikke helt husker hva jeg hadde i brødene. Men fra det jeg ser på bildet, så kan det ikke ha vært annet enn 150-200 g surdeigskultur (på rug), hvetemel, salt og vann. Håper det hjelper!

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.