torsdag 22. april 2010

Rosiner med appelsinsmak?

Som mange andre syns jeg kornblandinger er et lettvint alternativ til frokost, særlig når tida er litt knapp. Dessuten holder de seg godt i kjøkkenskapet over tid. Også her er variasjon kjærkomment ettersom det er grenser for hvor spennende korn i sin opprinnelige form kan være.
Jeg satte nylig tennene i en skikkelig porsjon av Finax sin Sommarmüsli. Blant ingrediensene er det kanskje rosiner som utmerker seg med sin relativt seige konsistens. Men til forskjell fra andre kornblandinger smakte disse rosinene sterkt av appelsin, noe som for min del fremstår som litt småsært og ikke spesielt naturlig. Og når noe ikke kjennes helt riktig smaksmessig er det på sin plass med en liten undersøkelse av innholdsdeklarasjonen:

Hvis vi ser bort i fra at Finax har funnet det nødvendig å forsterke smaken på sine tørkede bananbiter med litt kunstig framstilt bananaroma, er innholdsdeklarasjonens mest fremtredende punkt "russin med apelsinsmak". Og ser man enda litt nærmere dreier det seg her om tørkede rosiner tilsatt sitronsyre og kunstig appelsinaroma. Jeg regner med at det er dette som i følge Finax sine nettsider skal bidra til en "frisk sommarsmak hela året". 

Rosiner med appelsinsmak fremstår for meg som lettere kuriøst og i aller høyeste grad en unødvendig oppfinnelse. Derfor har jeg sendt avgårde følgende epost til Finax i Sverige:
Hei!

Jeg har nylig kjøpt en pakke med Sommarmüsli. Denne inneholder blant annet rosiner som er smaksatt med appelsinaroma (som jeg går ut fra er kunstig fremstilt). Selv syns jeg denne smaken er både for sterk og maplassert i forhold til müsliens faktiske innhold. Dette er en av grunnene til at jeg sender dere en epost. Den andre grunnen er at jeg lurer på hvorfor det er nødvendig å kunstig smaksette rosiner med appelsinaroma framfor å tilsette ekte appelsin i müslien?

Håper derer har mulighet til å svare på mitt spørsmål.

Med vennlig hilsen
Pål
Har du smakt på denne müslien? Eller vet du om liknende tilfeller av kuriøs smaksmanipulering av frokostblandinger? Tips gjerne!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.