torsdag 29. april 2010

Kulinarisk latskap

Det hender at verken tid eller kreativitet strekker til. Og det hender at man må se gjennom fingrene med litt halvfabrikata og noen ekstra tilsetningsstoffer. Å heve smaken med noen ekstra smådetaljer gjør det hele hakket mer fornøyelig. Denne frossenpizzaen fikk følge av en rask salat og en rømmedressing med urter og hvitløk.

Jeg spiser ekstremt lite frossenpizza til nordmann å være. Når det først skjer går det i den eneste spiselige varianten jeg har kommet over - Dr. Oetker sin Casa di Mama. Hovedgrunnen er at topping er relativt ok til frossenprodukt å være, og at bunnen hever under steking og blir luftig og sprø.


Men som allerede nevnt har de fleste ferdigprodukter godt av å freshes opp litt. Samtidig er noe av poenget at maten skal bli ferdig raskt. Kveldens pizza fikk følge av en rask salat (som f.eks. ferdigrevet salat, rødløk, paprika og tomater) og en rømmedressing med hvitløk og urter. Her er et alternativ til dressing som enkelt lar seg røre sammen mens pizzaen får sine tilmålte 10-12 minutter i ovnen:

3 ss (økologisk) lettrømme
1/4 revet hvitløksfedd (mer eller mindre etter smak)
1 ss hakket frisk basilikum
1 klype tørket oregano
1 klype havsalt
1 klype nykvernet pepper
1 ts lime- eller sitronsaft

Hakk, riv og rør sammen. Smak til med salt, pepper og limesaft. Dressingen funker fint både som pizzadressing og salatdressing. Hvis du har kan du rive litt parmesan og både pizza og salat før servering.


PS. Hadde en boks av Ben & Jerry's Fairly Nuts i fryser'n, som smakte kriminelt godt til dessert. Mmm!


3 kommentarer:

Unknown sa...

*ler*
Det er så deilig at du kan kose deg med så mye ulik mat kjære sønn:). For det finnes en tid for alt, til og med for oss som ikke spiser så mye frossen pizza:).
Min favoritt er samme merke men med en annen smak.
Blir det noe sånn snacksis til dessert i dag;)?

avikane sa...

Hei,
Er i gang med dine naanbrød nå, og kikker meg litt rundt mens jeg venter på ovnen skal bli varm og deigen står til heving.

Tips: Prøv med 1,5-2 ss majones oppi dressingen din. Usunnere, men ganske digg!

Fikk tipset av noen kontakter i en kjent pizzakjede hvor dem brukte 4 deler rømme, 2 deler majones, 1 hvitløksfedd per boks rømme, kebabkrydder (grillkrydder funker), salt og pepper. Dette selger dem som hvitløksdressing til en formue per boks. Bruk litt av denne og kast på rucculasalat etter steking, så spiser du deg i hel.. :)

Pål sa...

Hei, avikane!

Høres ut som et supert tips. Skal definitivt testes neste gang jeg trenger pizza-dressing.

Hvordan gikk det med naan-brødene?

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.