mandag 26. april 2010

Koriander- og chilimarinert tunfisk

Hva sier du til tunfisk med koriander, basilikum, chili og sitron? Dette må være noe av det raskeste og mest velsmakende jeg har lagd på lenge!
Tunfiskmarinaden har sitt opphav hos Jamie Oliver, og inneholder følgende:

1 neve frisk koriander
1 neve frisk basilikum,
1 ss korianderfrø
1 ss tørket chili
1/2 hvitløksfedd
Saften av 1 sitron

Vakker og smakfull tunfisk

Resten av retten bestod av:
Tunfiskfilet (ca. 200 g per person)
Pommes frites, stekte potetbåter eller kokte poteter
Hjertesalat
Bønnespirer
Tomater
Paprika
God olivenolje
Salt og pepper

Start med potene ettersom de sannsynligvis trenger langt lengre tid enn resten (men se litt an dersom steketida er veldig kort). Sett deretter en grillpanne eller vanlig stekepanne på sterk varme og la den bli gjennomvarm. Lag deretter en salat med de ingrediensene du liker best eller har for hånden. Dryss litt god olivenolje over salaten og sett den til side.

Marinert tunfisk klar for steking!

Knus marinadeingrediensene i en morter til en grov paste. Dryss litt salt og pepper på hver side av tunfiskstykkene og gni dem så inn med marinaden. Når du er sikker på at alt annet tilbehør er tilnærmet klart, slenger du tunfisken på panna og gir den ett minutt på hver side. Den skal få en rask stekeskorpe men være temmelig rå og såvidt varm i midten. Anrett på tallerken med en sitronskive til hver porsjon til å dryppe over salaten og fisken.


Håper det smaker!


PS! Tunfisk er mange steder i verden en truet art. Derfor var det spesielt gledelig å oppdage at Meny Ringnes Park bare selger bærekraftig tunfisk - kudos! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bærekraftig tuna ..... ja særlig .

Di bruker saku tuna som er levert at køltsow som da ikke har denne Typen tunfisk.


Og hos jonoe er ikke topp kvalitets varer i fokus . Er bare greie produkter som er lave på pris.

Det er ikke når folk tror di står for kvalitet . Når di egentlig bruker varer som er dårligere enn sushiSjappa på hjørnet.


Skam dere.

Pål sa...

Så de driver villedende markedsføring? Det er i så fall ikke bra. Ikke handlet der på en stund, men skal sjekke nærmere neste gang jeg er innom.

Er ingen ekspert på fisk, men jeg mener likevel at sushien hos Jonoe er langt bedre enn det jeg har fått på de vietnamesiske sjappene rundt omkring. Har også merket meg at diverse restaurantanmeldere har vært meget fornøyde, og man kan jo håpe at de vet noe om hva de driver med...

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright (c) 2009 Matlykke. All rights reserved. Design by NodeThirtyThree + Free CSS Templates. Bloggerized by Free Blogger Template.